hu de en cz
sz v h k sz cs p sz v h k sz cs p sz v h k sz cs p sz v h k sz cs p sz
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Programok

FERTŐ-HANSÁG NEMZETI PARK
FERTŐ-HANSÁG NEMZETI PARK

Mexikópuszta bájos kis falva, valamint Fertőújlak – ez a néhány kilométeres szakasz a Nemzeti Park esszenciája. A Hanság-főcsatornát keresztezve, Sarródig eljutva megfigyelhetünk ritka növényeket, vízimadarakat, madárfajokat, védett lepkefajokat, valamint hagyományos magyar háziállatokat (rackajuh, bivaly, szürkemarha) egyaránt. Olyan látogatóközpontok várnak az érdeklődőkre, mint a Kócsagvár és a Lászlómajor, az építészet kedvelői pedig a parasztbarokk stílusjegyeit csodálhatják meg.

Tovább
HEGYKŐI VASFÜGGÖNY EMLÉKHELY
HEGYKŐI VASFÜGGÖNY EMLÉKHELY

A Vasfüggöny Emlékhely bármikor szabadon látogatható, mely eredeti helyszínén található (kb. 2 km-re a Tornácos Hoteltól), és részben eredetei anyagok felhasználásával készült.

Tovább
LÁSZLÓMAJOR
LÁSZLÓMAJOR

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, Sarród település szomszédságában található Lászlómajor, az Esterházyak egykori gazdasági központja. A mintegy 150 éve kialakított majorság 2012. nyara óta, megújult funkcióval és „köntösben" fogadja az idelátogató kirándulókat, felnőtt- és gyermekcsoportokat.


Tovább
SZENTKŐI SÖRHÁZ - FERTŐHOMOK
SZENTKŐI SÖRHÁZ - FERTŐHOMOK

Látványsörfőzde, ahol a vendégek helyben fogyasztás mellett gyönyörködhetnek a sörgyártó berendezés lenyűgöző látványában. Az érdeklődők főzdetúrák alkalmával ismerkedhetnek meg a sörfőzési folyamatokkal, illetve a termékekkel.

Tovább
PROGRAMLEHETŐSÉGEK ÉS LÁTNIVALÓK KÖRNYÉKÜNKÖN
PROGRAMLEHETŐSÉGEK ÉS LÁTNIVALÓK KÖRNYÉKÜNKÖN

Kedves Vendégeink! A Fertő-táj, Sopron és az Alpokalja számos felfedeznivalót kínálnak közelebb és távolabb, határainkon innen és túl. Válogassanak kedvükre a környék látnivalóiból, kirándulási lehetőségeiből! Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tovább
AEROBIK
AEROBIK

Hetente két alkalommal, hétfő és csütörtök délelőtt 9 órai kezdettel.

Tovább
SÉTAREPÜLÉS - FERTŐSZENTMIKLÓS
SÉTAREPÜLÉS - FERTŐSZENTMIKLÓS

A Fertő-táj csodálatos környezete lenyűgöző látványt nyújt a levegőből is! Magas színvonalú szolgáltatásokkal, sétarepüléssel, pilótaképzéssel, repülőgép bérléssel, valamint nagy tapasztalattal rendelkező személyzettel várja az érdeklődőket a Sky View Aviation Fertőszentmiklós családias hangulatú repterén, a Tornácos Hoteltól mindössze 10 percre. Hotelunk Vendégei 5% kedvezményben részesülnek!

Tovább
FERTŐ-TÁJ TÚRA TISLÉR DIÁVAL
FERTŐ-TÁJ TÚRA TISLÉR DIÁVAL

Tislér Diána természetvédelmi mérnök és túravezető a Fertő-tájon, a Hanságban, a Lajta-hegységben és a Bakonyban is. Diát idézve: “Úgy gondolom egyfajta tolmács vagyok. Lefordítom a laikusok nyelvére a tudományos munkát végzők eredményeit. Szeretem a hivatásomat, mert a természet mindig más! Folyamatosan oktat, tanít! Hálát adok mindennap azért, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek."

Tovább
SÁ-RA TERMÁLFÜRDŐ ÉS STRAND
SÁ-RA TERMÁLFÜRDŐ ÉS STRAND

A hegykői Sá-Ra Termál Fürdő ideális választás a pihenni, kikapcsolódni vagy akár gyógyulni vágyók számára is. Gyönyörű, zöld környezetben kinti és benti medencék, éttermek, fagyizó, röplabda pálya, gyógyászati- és pihentető kezelések, szolgáltatások várják az ide látogatókat. A termálfürdő Főépületünktől 100 méterre található.

Tovább
1 CSEPP PÁLINKAHÁZ
1 CSEPP PÁLINKAHÁZ

Hegykő egyik különlegessége a számos díjjal jutalmazott 1Csepp Pálinkaház. A pálinkafőzdének a 108 éves „Masinaház” épülete ad otthont a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén, mely 2014-ben megkapta a „Fertő-táj legszebb háza” elismerést. Kóstolóprogramjaikon a látogatók betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés rejtelmeibe. A látogatás során meghallgathatjuk és megnézhetjük, hogyan kell a gyümölcsöt feldolgozni úgy, hogy a végeredmény ne csak egy alkoholtartalmú ital legyen, hanem a gyümölcsillatokat, ízeket visszaadó kellemes itóka. A kóstolók során kizárólag minősített, érmes pálinkák kerülnek a poharakba. 

Tovább
CSIPKEHÁZ
CSIPKEHÁZ

A templom szomszédságában, mindössze 800 méterre a Tornácos Hoteltól, a múzeumban a höveji csipke több mint száz csodáját tekinthetik meg az érdeklődők. A több mint 100 éves ház maga is különlegesség: ritkaságnak számító kemencéivel és tisztaszobáival a látogatók időutazást tehetnek.

Tovább
TÚRÁZZUNK!
TÚRÁZZUNK!

Túrázzunk! Hegykő és környéke túratérképe. Hegykő és a szomszédos Fertőszéplak, Fertőhomok, továbbá Hidegség és Fertőboz települések határaiba hívjuk túrázni!

Tovább
VASÚTI LÁMPAMÚZEUM FERTŐSZÉPLAKON
VASÚTI LÁMPAMÚZEUM FERTŐSZÉPLAKON

A múzeumban Haragovics József magángyűjteményét tekinthetjük meg, melynek több darabjához is nagyon érdekes történetek fűződnek. A Fertőszéplakon található múlt századi parasztházban Közép-Európában is egyedülálló gyűjtemény található.

Tovább
FERTŐSZÉPLAKI TÁJHÁZAK
FERTŐSZÉPLAKI TÁJHÁZAK

Fertőszéplakon a Nagy Lajos utca 31-39. sz. alatt találjuk azt az öt tájházat, melyek a Fertő menti paraszt-barokk építészet szép példái. A XIX. század végén épített széplaki utcasor legszebb öt épülete oromfalas és tornácos. A jellegzetes fűrészfogas beépítés a Kisalföld népi építészetének remeke. Az öt szomszédos épület helyreállításával az országban szinte egyedülálló módon őrizték meg a falu XIX. századi utcaképét is. A fertőszéplaki tájházak segítségével megismerkedhetünk a falu néprajzi hagyományaival, berendezési tárgyaival, a lakók életmódjával.

Tovább
Fertőrákosi kőfejtő
Fertőrákosi kőfejtő

A Fertőrákosi kőfejtő egy több szempontból is nagyon érdekes hely, hiszen van barlangszínháza, témaparkja és rendezvényhelyszíne is.

Tovább
Hajózás a Fertőn
Hajózás a Fertőn

A mozgalmas nyaralás híve? Szereti, ha kikapcsolódás közben életre szóló élményekben lehet része? A wellness részleg csak néhány óráig köti le? Akkor van egy jó hírünk. Nálunk számtalan aktív programban vehet részt.

Tovább
HEGYKŐI HORGÁSZTÓ
HEGYKŐI HORGÁSZTÓ

A kikapcsolódás Ön számára is egyet jelent a horgászással? Szerencsére nálunk ennek a szenvedélyének is hódolhat. A horgászat szerelmeseit nyugodt környezetben meghúzódó horgásztó várja a falu keleti oldalán.

Tovább
Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
szállás, fertőpart, étterem, hegykő, panzió, szoba