hu de en cz

LÁSZLÓMAJOR

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, Sarród település szomszédságában található Lászlómajor, az Esterházyak egykori gazdasági központja. A mintegy 150 éve kialakított majorság 2012. nyara óta, megújult funkcióval és „köntösben" fogadja az idelátogató kirándulókat, felnőtt- és gyermekcsoportokat.


Az interaktív, élővilággal és a régi mesterségekkel foglalkozó kiállítások mellett egy fűszernövénykertnek és régi magyar háziállatoknak ad helyet a majorság. Ezen kívül a nemzeti park ajándékboltja is itt található. 

A majorsági udvar hátulsó területén került kialakításra a régi magyar háziállatfajtákat bemutató karámsor. Itt olyan ismert és kevésbé ismert, a korabeli parasztgazdaságok udvarán élt jószágokat láthatunk, mint a magyar szürke szarvasmarha, a házi bivaly, a racka juh, a cikta juh, a mangalica és a magyar baromfifajták egyedei.
A főépületek közötti füves tér ad helyet az ivókúttal és pihenőpadokkal kialakított játszótérnek, amely a kisebbek kikapcsolódását biztosítja, míg a nagyobbak és a felnőttek az interaktív természetismereti játékokból, (pl.: beszélő táblák) álló „élményösvényen” tehetik próbára tudásukat.

(Kb. 7 km-re a Tornácos Hoteltól)

További információkért, kérjük, látogasson el az alábbi honlapra: www.fertohansag.hu

Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
szállás, fertőpart, étterem, hegykő, panzió, szoba