hu de en cz

Fertőrákosi kőfejtő

A Fertőrákosi kőfejtő egy több szempontból is nagyon érdekes hely, hiszen van barlangszínháza, témaparkja és rendezvényhelyszíne is.

A Fertőrákosi kőfejtő egy több szempontból is nagyon érdekes hely, hiszen van barlangszínháza, témaparkja és rendezvényhelyszíne is. Dohnányi Ernő (zeneszerző, karmester, zongoraművész, pedagógus) látta meg először, hogy ez a helyszín tökéletes szabadtéri játékok rendezésére. Majd Kóh Ferenc bariton 1937-ben felfedezte a kőfejtőt, és a baráti társaságával elkezdtek műsoros énekesteket tartani, amik egyre népszerűbbek lettek az emberek körében. Azonban a szabadtéri programokban nagy veszélyt jelent az időjárás. Ekkor merült fel a gondolat, hogy kőfejtő kivájt csarnokait színházteremmé kellene alakítani. 1970. június 27-én meg is tartották az első előadást, a színház alapítója Várady György, a Győri Kisfaludy Színház egykori igazgatója volt. Azóta Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően sikerült modernebbé varázsolni ezt a különleges színházat.

A Témaparkban kőzettani, őslénytani és természeti értékeket mutatnak be. A 2013-as beruházásnak köszönhetően lehetőség nyílott a kőfejtő természetes környezetének megismerésére, így a barlangban kialakított tematikus parkban is szemlélődhetünk. A kiállításnak két nagyobb része van. Az egyik az az őslénytani bemutató, amely a lajtamészkő keletkezésével foglalkozik. A másik fele pedig az itt bányászott lajtamészkő hasznosítását mutatja be.

Családi, baráti és páros programhelyszínnek is kiváló, hiszen nagyon színes és érdekes kínálattal rendelkezik. Az alábbi linken minden fontos információt megtudhat róla.

https://www.fertorakosikofejto.hu/

Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
Fertőrákosi kőfejtő, barlangszínház, Hegykő, Tornácos Ház, programok, kikapcsolódás