hu de en cz

FERTŐRÁKOSI KŐFEJTŐ ÉS BARLANGSZÍNHÁZ

Barlangszínház, témapark és rendezvényhelyszín - mindössze 20 km-re a Tornácos Hoteltól. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház két nagy egységből áll. A Barlangszínház egészen különleges atmoszférájú, a maga nemében egyedülálló színházi- és koncert helyszín. A Kőfejtő és Témapark a terület természeti, őslénytani és kőzettani értékeit bemutató kiállítás.

A Természeti tanösvényt bejárva a Fertőrákosi Kőfejtő, a Fertő melléke és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az Őslénytani bemutató a területen fejtett lajtamészkő keletkezésének körülményeivel foglalkozik. Életnagyságú ősbálna, őscápa, ősdelfin testrekonstrukciók, őscápa állkapocs, fosszília másolatok, valódi kövületek, gerinces és gerinctelen ősmaradványok, filmvetítés és diorámák képezik ezen attrakciót.

A Kőbányászat- és a Kőfaragás csarnoka a mészkőfajták, kőtömbök illetve lapidáriumok bemutatásával foglalkozik.

Előzetes bejelentkezés alapján – minimum 10 fő esetén – lehetőség van az ún. „Barlangoló” programon történő részvételre, amikor a csoport idegenvezetővel járja be a helyszínt. A „Barlangoló” program keretén belül bejárhatjuk a színpadot is, bemehetünk a zenekari árokba, megnézhetjük milyen technikák működnek az előadások alatt, illetve, hogy hol öltöznek, készülődnek a fellépő művészek.

További információkért, kérjük, látogasson el az alábbi honlapra:

www.fertorakosikofejto.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
Fertőrákosi kőfejtő, barlangszínház, Hegykő, Tornácos Hotel, programok, kikapcsolódás