hu de en cz

Természetes szépségápoló módszerek

Aki ismer minket az tudja, hogy a természet minden szempontból közel áll hozzánk. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat a gyönyörű Fertő tájvidékre és a konyhánkon is csak a legjobb alapanyagok fordulnak meg, melyek nagy része saját termesztésű.

Aki ismer minket az tudja, hogy a természet minden szempontból közel áll hozzánk. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat a gyönyörű Fertő tájvidékre és a konyhánkon is csak a legjobb alapanyagok fordulnak meg, melyek nagy része saját termesztésű.

Azonban wellness hotelként nem csak az egészség, de a szépség is fontos számunkra. Persze ez a kettő kéz a kézben jár, de a megőrzéséért nem csak belsőleg, hanem külsőleg is tehetünk. Azért, hogy Ön is a lehető legtöbbet tehessen otthon, természetesen az esztétikus megjelenésért összegyűjtöttünk néhány tippet és hozzávalót, amik nagy segítségére lesznek.

 

Olivaolaj

 

Az olivaolaj talán minden ember számára ismert a konyhában, de azt már valamivel kevesebben tudják, hogy a szépségápolásban is hatékony fegyver. Testápolóként és hajpakolásként is bátran alkalmazható, így akár teljesen kiválthatja a boltokban kapható, sok vegyi anyagot tartalmazó krémeket, balzsamokat.

Nem kell mást tennie, mint hetente 1-2 alkalommal a kiválasztott bőrfelületbe masszírozni. Készüljön fel rá, hogy több időt vesz igénybe a folyamat, mint egy hagyományos testápolóval, de higgye el, hogy megéri.

Hajpakolásként is használható. Hajmosás előtt vigye fel, tekerje be a haját folpackkal és egy törölközővel, majd hagyja hatni legalább 30 percig. Az sem baj, ha tovább marad fent, nem okoz károkat. Azonban ezután érdemes többször megmosni a hajat és a fejbőrt, hogy biztosan eltávolítsa az olajat.

 

Uborka

 

A szerencsésebbek a kertből leszakítva rögtön arcpakolásként használhatják, de akkor sem kell bánkódnia, ha Önnek nincs erre lehetősége, mert a bolti is nagyon jót tesz a bőrnek. Nincs más dolga, mint vékony karikákat vágni a zöldségből és az arcára helyezve relaxálni. Az uborka magas víz és vitamin tartalma táplálja a bőrt. Javasolt használat előtt lehűteni a zöldséget, így a szem alatti puffadt karikákat is el lehet tüntetni a segítségével.

 

Méz

 

A méz számos ásványianyagot tartalmaz, ennek köszönhetően nem csak kívülről, de belülről is nagyon sokat tehetünk vele a szépségünkért, egészségünkért. Arcmaszként, hajpakolásként bátran alkalmazható, akár olivaolajjal vagy tojással elkeverve is. Egy ilyen pakolással sokkal jobb eredményeket lehet elérni, mint sok bolti készítménnyel.

 

Víz

 

És végül, de nem utolsó sorban az az eszköz, ami mindenki számára rendelkezésre áll, de mégis csak kevesen használják. Ez nem más, mint a víz. Most meglepődött? Azt elhiszem, mert nagyon sokan nincsnek is tisztában vele, hogy mennyire kevés vizet fogyasztanak. A víz egy fontos alkotóeleme a szervezetünknek, így a rendszeres pótlása létfontosságú. Egy felnőtt ember számára naponta legalább 3 liter folyadék bevitele a szükséges. A folyadék alatt azonban nem cukros, szénsavas üdítőket értünk, hanem tiszta vizet, esetleg 100%-os gyümölcsleveket vagy teákat.

 

Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
Tornácos Ház, Wellness, szépség, szépségápolás, természet, természetes szépség