hu de en cz

Nyeregbe! Avagy azon a bizonyos drótszamáron…

Régen nem újdonság, hogy a Fertő tó a bringások körében hazánk egyik legkedveltebb túraútvonala. A vízpart magyar és osztrák falvai, vadregényes nádasai, a Nemzeti Park változatos élővilága valamint a lankás szőlők és az Alpok lábainak lejtői akár egy nap alatt felfedezhetők mind a pihenni vágyó családok, mind a fürgébb iramban kerekezők számára.

A Fertő-tekergő kerékpártúrája mindazonáltal még ennél is sokszínűbb kiránduló programot kínál május 21-én! A 117 km-es kerekezés a Világörökségi Nap keretében kerül megrendezésre. Osztrák-magyar kezdeményezésre az UNESCO 2001-ben nyilvánította a Fertő tavat a Világörökség részének kivételes természeti és kulturális adottságainak köszönhetően.

Ha tehát Te vagy a család sportosabb tagja és a többiek inkább a környéken való nézelődést preferálják, nyugodtan a bringázókkal tarthatsz, hiszen míg tekersz, egész hétvégén számtalan egyéb programból szemezhet a környéken a család apraja-nagyja! A lehetőségekről bővebben az alábbi linken tájékozódhatsz: www.vilagoroksegnap.hu

A Fertő-tekergő szervezésében egyedülálló módon, vezetett túra keretében bringázhatod körbe a tavat a Hegykő - Fertőrákos - Purbach - Neusiedl am See - Illmitz - Fertőújlak - Hegykő útvonalon. Míg egy-egy frissítő- és pihenőponton elmajszolod az energia szeleted vagy hörpintesz a kulacsodból, a túravezetők történeteiből megismerheted a táj kuriózumait, a vidék látványosságait. A fertőrákosi kőfejtőnél megpihenve talán kedved szottyan később visszatérni a Barlangszínházba, Purbach pincesorán végighaladva a környék finom borait felfedezni vagy az illmitzi Nemzeti Park központban a madárrezervátum lakóit közelebbről is megismerni.

Némi előzetes felkészülés a túrára értelemszerűen ajánlott, a szervezők figyelmessége azonban minden apró részletre kiterjed! Indulás előtt a biciklid átvizsgálásra kerül, a startcsomag átvételekor pedig minden Nálad lesz, ami az aznapi biztonságos és élvezetes kerekezéshez szükségeltetik. 

Végezetül pedig mivel ünnepelheti egy vidám társaság a sikeres célbaérést? Természetesen este egy zenés záróbulival és gulyáspartival!

Ahhoz, hogy még több praktikus és érdekes információt megtudj az útvonallal és a nevezéssel kapcsolatban, szíves figyelmedbe ajánljuk a Fertő-tekergő honlapját: www.fertotekergo.hu , illetve az esemény Facebook oldalát.

Amennyiben a kerékpártúrát egy több napos kiruccanás részének szánod, böngészd át honlapunkat és válaszd ki a számodra vonzó csomagajánlatunkat! A környék egyik legnagyobb, idén megújult kerékpárparkjával várjuk a bringázás szerelmeseit. Szemezgethetsz a kényelmes, kosárral felszerelt túrakerékpárok között, kölcsönözhetsz mountainbike-ot vagy az aszfaltos utakra ideális gyors országúti kerékpárt, sőt, még tandembiciklit is! Az ifjonc sportolókról sem feledkezünk meg, gyermekbiciklik mellett kölcsönözhetőek gyermekülések és gyermeksisakok egyaránt.

Őszintén bízunk benne, hogy mind a Fertő-tekergő mind a Tornácos Hotel felkeltette érdeklődésedet! 

Mi már regisztráltunk a programra és reméljük, hogy minél többetekkel találkozunk a rajtnál, május 21-én, Hegykőn!

Képek

Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
hegykő, tornácos, kerékpár túra, fertő kör, fertő tekergő, bicikli