hu de en cz

Fertő tó és a bicikli túra

A Fertő tó bicikli túra megrendezésére is alkalmas. Ugyanis a regényes mocsarat körbeveszi a B10 névre „elkeresztelt’ kerékpárút. A körpálya hosszúsága 121,5 km. (Ebből csak 38 km van Magyarországon.) A távon nincsenek jelentős szintkülönbségek vagy nagy emelkedők, így gyerekekkel is neki lehet indulni.

Az út váltakozik a vadregényes nádasok, Hany Istók titokzatos búvóhelye és modern, napsütötte városok között. Így nem kell egyszerre megtenni a hosszú utat, akár több napra is le lehet pihenni, hiszen a közbeeső települések legalább annyi izgalmat ígérnek, mint biciklizni a sós illatú lápon.

A pihenést nyújtó városkák, falvacskák között ott van Fertőszéleskút, amit toronymúzeuma és művészeti galéria mellett még borkultúrája is vonzóvá tesz, hiszen vinotékája és régi pincesora is várja azokat, akik egy csillagfényes, nyár esti borozgatásra vágynak. Joisban nemcsak a néprajzi múzeum miatt érdemes megállni, hanem zöld bokrokkal tarkított, langyos vizű strandja miatt is. Podersdorf am See zömök, piros-fehér színű világítótornya adriai hangulatot varázsol a kéken hullámzó Fertő tónál. A nem sokkal arrébb található Mosonbánfalván madárvédelmi terület található, ami nemcsak az ornitológia iránt érdeklődőket várja, hanem mindenkit, aki fogékony a Fertő - Hanság Nemzeti Park szépségére. 

Hírlevél feliratkozás
Állásajánlatok
Tovább
Útvonal

Tornácos Hotel - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
design:
Fertő tó, bicikli, kerékpár túra, kerékpár út