hu de en cz

Adventi programok

Végre megérkezett az év egyik legjobban várt, csodálatos időszaka. Ünnepi hangulatba öltözik és fényárban úszik minden. Hogy még jobban ráhangolódjunk a karácsonyi ünnepekre, összegyűjtöttünk néhány varázslatos adventi programot kedves Vendégeinknek. Csemegézzenek a közeli vásárok, koncertek, gyermekprogramok közül, hogy hegykői pihenésük még színesebb és ünnepibb legyen!

Íme az adventi programválaszték:

Adventi művészest és kiállítás Tornácos Házunk Borostyán termében.

Részletes program

***

KARÁCSONYI KÉZMŰVES VÁSÁR  A TORNÁCOSBAN 2018. December 16-án, vasárnap

Részletes program hamarosan...

***

Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéj illattal, étel és ital finomságokkal, kézműves termékekkel várjuk a Kedves Soproniakat és a Sopronba látogató vendégeinket Sopron Fő terére és a Várkerületre.

Rendezvényünkön a Fő téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató betlehem, a csalogató gyermekvasút és a mindenki számára figyelemfelkeltő adventi kalendárium sokszínűsége mellett megtalálja a legkiválóbb hazai kézműves remekeket, kiváló ajándékokat vásárolhat a kirakodóvásárban és meleg finomságokkal kényeztetheti magát a kedves látogató! 

Teakülönlegességek, forralt bor, puncs és természetesen gyermekpuncs mellett kicsik és nagyobbak örömüket lelhetik a színpadi programokon is, ahol Sopron szinte valamennyi iskolája és óvodája bemutatja műsorát. A legkisebbek és a kicsit nagyobbak után Sopron már ismert, vagy még kevésbé ismert, de feltörekvő tehetségei csillogtatják meg tudásuk legjavát. 

Programjaink során természetesen nem feledkezünk meg az ünnepvárás meghittségéről sem, minden vasárnap közösen gyújtjuk meg hatalmas adventi koszorúnk egy-egy újabb gyertyáját.

A rendezvény valamennyi programja ingyenes és szabadon látogatható.

Soproni Adventi Vásár

***

KARÁCSONYI VARÁZS A FAMILY PARKBAN 11. 30.-12. 02. ÉS 12. 07-09 

A Familyparkot ismét karácsonyi hangulat lengi be. A jubileumi évben első alkalommal két hétvégén tart a karácsonyi varázslat. 

A megfelelő adventi hangulatról ünnepi fényfüzérek, karácsonyi dekoráció és több száz fenyőfa, valamint a sült gesztenye és a forralt bor csábító illata gondoskodik. A karácsonyi vásárokat kedvelőknek feltétlenül érdemes ellátogatnia hozzánk! 

A vendégeknek az önfeledt szórakozásról és az izgalmakról sem kell lemondaniuk*. A szabadidőpark túlnyomó része ugyanis nyitva tart, és így a vállalkozó szellemű vendégek a tél közepén is felülhetnek a Patkánymalom (Rattenmühle) hullámvasútra vagy az Erdei Expresszre (Waldexpress). Nosztalgikus élményekkel vár mindenkit a Mesekörhinta (Märchenkarussel), és az új Alpesi jódlit (Almjodler) is feltétlenül érdemes kipróbálni. A számtalan téli programlehetőség közül kiemelkedik a gyermekeknek szóló karácsonyi showműsor, amelyet naponta több alkalommal is előadnak. A táncosok és énekesek egy varázslatos történetet mesélnek el. 

A látogatókra a parkban sétálva számos meglepetés vár. Érdemes például a gyermekekkel ellátogatni a télapóhoz vagy a Jézuskához, és ha már ott járnak, akkor bedobni a karácsonyi postahivatalpostaládájába a karácsonyi kívánságlistát. 

A vendéglátó egységekben is számos karácsonyi különlegesség kapható: a kínálat a sült gesztenyétől és mandulától kezdve a forralt boron át egészen a fűszeres puncsig terjed. A mályvacukor sütögetése tábortűznél szintén kihagyhatatlan élmény. 

www.familypark.at

***

ADVENT FRAKNÓ VÁRÁBAN

2018. november 30 - december 2.

A "Legszebb osztrák adventi sokadalomnak" megválasztott vásár kézműves termékekkel és ünnepi ajándékötletekkel és gazdag kulturális programokkal vár újra a kicsiket és a nagyokat. 30 percenként ingyenes buszjárat indul a faluból a várig. Figyelem, a várnál nincs parkolási lehetőség!

 

ADVENTI VÁSÁR AZ ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN

2018. december 7-9. és 14-16. között

Ámulat, csodálat és vásári hangulat.  A nagy érdeklődésre való tekintettel az Esterházy Magánalapítvány idén ismét két hétvégén, 2018. december 7-9. és 14-16. között várja ünnepi sokadalmával kedves vendégeit az Esterházy-kastélyban.

Hagyományos, nemzetközi kézműves vásár, sok kedves ajándékötlet, karácsonyfa vásár, forralt bor, puncs és sült gesztenye várják a látogatókat.

TIPP! A rendezvény alatt hercegi tárlataink folyamatosan látogathatóak. Rendszeres magyar nyelvű tárlatvezetéseket is indítunk!

A kastélyudvaron található külső standok ingyenesen látogathatók.

Bővebb információ, részletes programleírás 

***

Bécsi Karácsonyi Vásárok 

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárokká alakulnak át. A karácsonyi sütemények és a forró puncs illata karácsonyváró hangulatot teremt.

A Bécsi karácsonyi álom a Rathausplatzon rendezvényen a Rathausplatz bejáratánál gyertyákkal díszített méretes kapuív üdvözli a látogatókat. A hagyományos Christkindlmarkton kereken 150 árusító standon kínálnak eladásra karácsonyi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, kézműipari termékeket, kulináris ínyencségeket és melegítő italokat. A Városháza parkjában és a Ringstraße mentén a fák ünnepi díszben tündökölnek. A látogatók egy 3.000 m²-es jégfelületen, és számos sétányon korcsolyázhatnak a parkban. A gyermekvilágban egy körhinta, egy rénszarvas fogat, és csodálatos fényinstallációk várják a park látogatóit, amelyek a karácsonyi történeteket elevenítik meg a gyermekek számára.

A közelben, a Művészettörténeti és a Természettörténeti Múzeum között karácsonyi falu áll a Maria-Theresien-Platzon. Itt az adventi időszakban kereken 70 stand kínál hagyományos kézműipari termékeket és eredeti ajándék-ötleteket. Gospel kórusok és zenei együttesek teremtik meg a karácsonyváró hangulatot. December 27-én pedig a szilveszteri falu foglalja el a karácsonyi falu helyét. Az előkarácsonyi időszakban főleg az egyetemisták körében kedvelt találkozóhely a Bécsi Egyetem kampuszán található romantikus karácsonyi falu. A családok is kedvelik a Régi AKH karácsonyi faluját, gyermekvasútjával és nosztalgia-körhintájával. Ezen kívül két jégteke pálya is várja a látogatókat.

A belvárosi Freyung téren az Altwiener Christkindlmarkt hagyományőrző esemény. Már 1772-ben is rendeztek itt karácsonyi vásárt, manapság kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos betlehemek és kerámia tárgyak kaphatók. 16 órától ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret. Néhány lépéssel arrább, az Am Hof adventi vásáron ugyancsak igényes kézműipari termékeket vásárolhatunk. A megfelelő zenei aláfestést karácsonyi zene és kórusének biztosítja.

A Schönbrunni kastély előtti karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikájával csalogatja látogatóit, karácsony után pedig újévi vásárrá alakul át. A hangulatos piacon hagyományos kézműves termékeket, kézi készítésű karácsonyi díszeket, karácsonyi koncerteket találhatunk, a gyermekeket pedig gazdag gyermekprogram várja, meg egy karácsonyi műhely. Lenyűgöző barokk kulisszák előtt épül fel a Belvedere kastély melletti karácsonyi falu. Az egyedülálló kastélypark bensőséges karácsonyi vásárnak biztosít teret, értékes kézműipari termékekkel és kulináris élvezetekkel.

Az Art Advent am Karlsplatz a sokrétű gyermekprogram mellett főleg kézműipari termékeket kínál megvásárlásra. Ezen kívül művészeti installációk, látványműhelyek és élő zenekarok gondoskodnak a változatosságról. A teljes gasztronómiai kínálat bio minősítéssel rendelkezik. A Spittelberg idilli utcácskáiban helyet kapó karácsonyi vásáron is sok stand kínál kézműipari termékeket, de ugyancsak számos helyen találunk kulináris ajándékötleteket is.

Az óriáskerék előtti téren rendezett téli vásár a Rokkozik a Práter mottó égisze alatt kínál szórakozást. Január 6.-ig itt élményutazásokat rendeznek gyermekek számára, élőzenét hallgathatunk - a gospeltől és a soultól a popzenéig, - és vidám showműsorokat élvezhetünk. A Császári és királyi karácsonyi vásár a Michaelerplatzon a Hofburg előtti fehér házikókban első sorban osztrák gyártók termékeit kínálja megvételre: édességet, ónfigurákat, kézi készítésű jászlakat, és még sok egyebet.

A Stephansplatzon rendezett karácsonyi vásáron a bensőségesség és a hagyománytisztelet áll előtérben, a Stephansdom lábánál helyet kapó kereken 40 stand kiváló minőségű osztrák termékeket kínál eladásra. Teljes mértékben a konyhaművészet égisze alatt áll az adventi ínyencségek vására az Opera mellett. Itt a régió termelői által kínált mézeskalács, sajt, hústermék, puncs és bor dobogtatja meg az ínyencek szívét.

www.wien.info 

Hírlevél feliratkozás
Útvonal

Tornácos Ház - 9437 Hegykő, Kossuth L. u. 74. TEL.: +36 99 540 200 FAX: +36 99 540 209 E-mail: tornacos@tornacos.hu

webfejesztés:
készítette: FekiWebstudio
design:
szállás, fertőpart, étterem, hegykő, panzió, szoba